Mikroblading 3D Kıl Tekniği

Mikroblading 3D Kıl Tekniği

Kaş, yüzün tam ortasında, kadının en önemli aksesuarıdır. Kaşı şekillendirirken ,yüzün altın oranına göre, kişiye en uygun ,incelik -kalınlık-kavis belirlenerek güzel bir sonuca ulaşılır. Bu esnada doğallıktan çok uzaklaşmamak gerekir. Yüze uygun kalınlık-incelik- kavis orantısı yüzün hatlarına ve göz-burun-dudak hatlarının orantısına göre hesaplanır.

Zaman içerisinde, farklı sebeplerden dolayı (hastalıklar-kullanılan ilaçlar-yaş alma-kaşın yanlış çekilme, kaşlarda dökülme, şekil bozuklukları, seyreklik görülebilmektedir.

Mikroblading 3d kıl tekniği yöntemi, kişilerin kaşlarındaki bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak için son derece uygun ve pratik bir uygulama tekniğidir. Bu işlem yaptıranların, en çok dikkat etmesi gereken durum;

Eğitimli- bilinçli uygulayıcılar tarafından uygulanması yanı sıra; hijyen koşullarının yeterli olması ve doğal kaş yapısının çok dışına çıkmamak olacaktır.

Ayrıca, mikroblading tekniği kaş tasarım uzmanlığı da Türkiye de ve dünyada son bir kaç yıldır popüler bir iş meslek haline dönüşmüştür. Bu konuda eğitim almak isteyenler ve kendine yeni bir iş alanı arayanlar için de altını çizmek istediğim nüanslar bulunmaktadır. Öncelikle bu konuya eğilimi olmak, sadece sıradan bir iş değil aynı zamanda keyifle gerçekleştireceğine inanmak önemli bir başlangıç olacaktır.

Eğitim alınacak eğitmen ve firmaları seçerken, kişiler kendilerine en yakın hissettikleri eğitimci ile yüz yüze birebir görüşme gerçekleştirmesi doğru bir yaklaşım olacaktır. Eğitim verecek kişinin sektörde ve bu alanda uzun bir deneyime sahip olması yanı sıra, eğitim sonrası öğrenci ile iletişimde olarak en azından hiç olmazsa 5-6 ay uzaktan da olsa rehberlik yapması son derece önemli bir husustur.

Eğitim sonrası eğitim ve rehberlik desteği, kursiyerlerin kendilerini geliştirmeleri, karşılaşacakları durumlarda gönül rahatlığı ile danışmanlık alabilmeleri önemlidir. Temel eğitim işin kuralları ve başlangıç için gerekli olduğu gibi, sürekli yenilenen teknikler farklı sorunlarda farklı kişilerin ihtiyaçlarına cevap seçeneklerini sağlar. Bu nedenle ilk temel seviye eğitiminden sonra öğrencilerin ilk 1 ve 2 yılını kendini yetiştirmesi açısından eğitimlerini aralıklı dönemlerde aşama aşma yenilemesi, bu konuda ilerlemesini ve kazançlı bir meslek edinmelerini sağlayacaktır.

Elize estetetisyenlik kursu'nda milli eğitim bakanlığı onaylı meslek edinme kurslarının yanı sıra, kişisel gelişim ve mikroblading kaş tasarım ve benzeri kurslarla kişilerin özel ilgi alanlarını profesyonel bir kazanca dönüştüren kurs ve seminerlerde verilmektedir. Eğitim sonrası kursiyerlere kendilerini geliştirmeleri konusunda aşamalar ve izleyeceği yollar hakkında bilgilendirip rehberlik sağlama olanakları da yaratmaktadır.


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis